Morgen is vandaag is morgen is vandaag…

Het is moeilijk om een goede slagzin te bedenken. Aan de ene kant moet je een goed in het gehoor liggende zin bedenken. Aan de andere kant wil je graag dat de slagzin het verhaal van je bedrijf vertelt. Het één sluit het ander vaak uit. Zo kwam ik vandaag iemand tegen met een grote tas van Tuincentrum Overvecht, met als slogan ‘Voor een prettige leefomgeving’. Dat zal zeker waar zijn, maar echt bekken doet het niet. Andere slagzinnen zijn vaak wel erg generiek. ‘Gewoon bij Albert Heijn’ zou ook prima ‘Gewoon bij Jumbo’ of ‘Gewoon bij V&D’ kunnen zijn.

TNT Post moest een nieuwe naam bedenken voor na de scheiding met TNT Express. Dat lukte, want inmiddels gaat Tante Pos als PostNL door het leven. De bijbehorende slagzin is ‘Morgen is vandaag’. Dit motto valt duidelijk in de categorie ‘generieke zinnen’. Ik moest in ieder geval meteen denken aan ‘Today is one day’, uitgesproken door wijlen Christopher Reeve voor wijlen WorldOnline. De zin klinkt mij wat zweverig in de oren. Maar het echte probleem met ‘Morgen is vandaag’ is te zien op een foto van een nieuwe brievenbus in het PostNL-blaadje ‘Er is post’.

Brievenbus‘Vandaag gepost is morgen bezorgd – morgen is vandaag’. Dus als ik vandaag mijn kaartje aan tante Jo in de brievenbus gooi, dan ligt hij morgen bij haar op de mat. Maar morgen is vandaag, dus eigenlijk is hij er dan al vandaag, maar dan had ik hem wel gisteren moeten posten. Maar als ik hem gisteren had gepost, dan was hij er gisteren al geweest. Of morgen. Maar morgen is vandaag.

Enfin, deze slagzin roept wel erg veel vragen op. Het wachten is dan ook op een nieuwe poging van PostNL.

05. juni 2011 by Martijn
Categories: weblog | Tags: , , , | 2 comments

Comments (2)

  1. Haha in die context struikelde ik er ook behoorlijk overheen. Behoorlijke mailing overigens, half Nederland een magazine in de bus stoppen zal een flinke duit hebben gekost.

    Wat je schrijft over het generieke in een pay off ben ik het niet helemaal mee eens. Gewoon bij Albert Heijn is iets dat aansluit bij de positionering van de super. Iets dat niet zou passen bij een supermarkt als Plus (“Plus geeft meer”), dat zich meer richt op service.

  2. @Matthijs Nee klopt, ik zocht een generiek voorbeeld, maar kon zo gauw geen betere bedenken.