Race-autootjes

Het hoogtepunt van het Haagse wereldje is het torentje. Dat wilde ik wel bekijken. Na het Kamerdebat liep ik met Balkenende op naar Algemene Zaken. We hielden de pas erin, want bij elke deur die we passeerden stond iemand die hem al had opengemaakt. Ik vroeg of dat altijd zo was en dat al acht jaar lang en Balkenende zei van ja.

Op de laatste deur hing een bordje. Verboden toegang voor onbevoegden. Achter deze deur bevinden zich staatsgeheimen. En toen stond ik binnen. Balkenende liet me er zijn verzameling race-autootjes zien. De mooiste had hij van een Rus gekregen. Als je het plakbandje van de motorkap zou halen kon er wodka in.

Franca Treur schaduwt mede-Zeeuw JPdeMP in NRC Handelsblad. (hele serie)

08. april 2010 by Martijn
Categories: weblog | Tags: , , | Reacties staat uit voor Race-autootjes