Class of 2001

Webloggers waren we, maar aardige webloggers. Ik ben al sinds augustus 2000 bezig met weblogs. En in het begin hield ik keurig bij wie er allemaal een weblog hadden. Vandaag kwam ik twee oude loglijstjes tegen, eentje uit mei 2001, en eentje uit november 2001. Eens kijken wat er met ze gebeurd is.

De conclusie is duidelijk, de meesten zijn gestopt, maar een verbazend groot aantal is nog steeds (of alweer) bezig. Het lijstje van mei was redelijk compleet, maar in de loop van 2001 werd het aantal weblogs te groot om bij te houden. Heb je aanvullingen of suggesties voor deze lijst? Gooi ze in de comments.

17. november 2008 by Martijn
Categories: artikel | Tags: | 8 comments

Comments (8)

 1. MrGreen heeft nog een tijdje als Blikveld geblogt, maar dat is nu ook weer weg. Zijn bedrijf (luisteren met je ogen) heeft nog wel een weblog: http://www.lmjo.nl/blog.php , nou ja, soort van bloggen dan

 2. Mooi overzicht en goeie vragen (‘Wat zou er van Joost van Velthoven geworden zijn?’). Klopt het dat er volgend jaar in augustus 10 jaar geweblogd wordt in Nederland, als ik terug ga naar de oudste archieven van alt0169? En zo ja, moeten we daar wat mee?

 3. Ik ken nog Attu sees all http://attu.blogspot.com dat begon in mei 2002. Die bestaat niet meer, maar is een tijd gelden ook commercieel gegaan en nog steeds veel postend te bereiken op http://www.attuworld.com

 4. Aliëtte van Snotverjeppie is als webredacteur aan de slag, zo zag ik laatst.

 5. Die goeie ouwe tijd … ~zucht~

 6. Even een aanvulling op B@s …

  mrgreen.nl is blikveld.net geworden, maar de update-frequentie is op dit moment niet erg hoog …
  het blog van luistermetjeogen.nl is meer een soort mededelingenbordje …

 7. 2001.. Loggen in de baas z’n tijd 🙂 Rik Mulder heeft tijdens mijn vakantie in dat jaar zelfs op mijn blog gepast en er flink op los gepost. Waar vind je dat nog?

  – John

 8. Pingback: Afscheid van een internetverleden | Poste Restante