Wachten op Godot (versie 2005)

Half januari kwam ik bij QuickNet een aanbod tegen om mee te doen aan een proef met ADSL 2+. Ik was enthousiast, verstuurde een opzegging naar Demon en sloot aan in de rij. Op 20 februari had ik voor het laatst een DSL-verbinding van Demon. Er was ondertussen al een monteur geweest die de nodige spullen had aangesloten. Een kwestie van modems verwisselen en alles zou automatisch moeten gaan werken. Ik zette op 21 februari alles klaar en wachtte op wat zou komen. Maar er kwam niets.

Na een week of twee (we schrijven begin maart) bel ik maar eens naar QuickNet. ‘Eens even zien, ah. We moeten even opnieuw een ticket inschieten bij onze partner Priority Telecom. Duurt nog wel minstens een week.’

De volgende boodschapper is een brief van KPN. ‘We gaan uw telefoonnummer overdragen aan Priority Telecom. Wilt u dit niet, laat het dan weten. Op de 29e (maart) is het zover.’
Op 29 maart ga ik opgetogen naar huis. Maar geen ADSL. Sterker nog, geen telefoon. Helemaal niets. Ik geef het door aan QuickNet en hoor niets. Een dag later bel ik opnieuw en rommel op instructie van de helpdeskjongen wat met het modem. De telefoon doet het dan weer, maar ruist als een gek. ADSL weigert nog steeds dienst. Ik kan (door de ruis) ook niet meer analoog inbellen. Ze zullen het doorgeven. Ik word teruggebeld.

QuickNet belt echter niet terug, of in ieder geval niet altijd. Ze hebben weer een ticket ‘ingeschoten’ bij Priority Telecom, maar die zijn nogal traag met hun reactie. Op mijn verzoek om informatie wordt door de helpdesk soms licht kribbig gereageerd. Zij weten ook niks, en als ze wel iets weten, dan bellen ze wel. Dat is in het kort hun mededeling.
Ze bellen alleen niet. Of zeggen dat ze morgen bellen. En dan bellen ze niet. Dan bel ik na twee dagen stilte maar weer zelf. En dan krijg ik te horen dat ze bellen als ze iets weten. Op donderdag de zevende bellen ze dan toch. Volgens de technische dienst kan het niet aan de lijn liggen, maar moet het met een nieuwe splitter opgelost zijn. Ze gaan een nieuwe splitter opsturen. Die arriveert de dinsdag erop, maar ik ben niet thuis die dag, zodat ik hem pas op donderdag kan ophalen. Donderdagochtend verwissel ik de splitter. Geen enkel resultaat: er is nog steeds ruis op de lijn en nog steeds geen internet mogelijk. Ik bel QuickNet. Ze zullen terugbellen. Vandaag nog.
Ze bellen niet terug. Ik bel zelf, men geeft het door aan de technische dienst. Die belt de volgende dag. Ze hebben nog geen oplossing, maar verwachten die vrijdag nog een reactie op de ticket.
We zijn meer dan een weekend verder en als ik straks thuiskom, dan is er waarschijnlijk nog niets opgelost. Over twee dagen zit ik thuis twee maanden zonder breedband en ruim drie weken zonder wat voor internet dan ook. Het begint knap vervelend te worden.

(over de titel)

18. april 2005 by Martijn
Categories: weblog | 4 comments

Comments (4)

  1. Ai, had ik bijna hetzelfde gedaan. Ik kreeg vrij snel een brief en later zelfs een herinnering dat ze me graag aan de proef wilde laten meedoen. Maar een initiële vraag over de overgangsperiode bleef al onbeantwoord door de QN-klantenservice. Waarna ik maar besloot van het hele plan af te zien.

    Ookal leek de 24Mb erg aantrekkelijk, 0 Mb lijkt me niet te harden. Veel sterkte met het verdere wachten… Godot zij met u?

  2. Wat helpt is een ultimatum stellen. Voor die en die datum is hier telefoon en internet, of anders…
    En in elk geval is dit al mooie anti-reclame voor ze. Mag je ze ook wel eens op wijzen. Misschien dat ze dan wat meer actie ondernemen.

  3. Virtuele pleister op de wonde: wifi. Als je in de buurt van een Wifi-hotspot woont (http://www.jiwire.com/browse-hotspot-netherlands-nl-utrecht–utrecht-3451900.htm) kun je proberen op het netwerk van de ‘buren’ mee te surfen. Met dit ding (http://www.paradigit.nl/pdf/10006686v.html) zou je voor weinig geld de gok kunnen wagen.

  4. Leuk hoor, de url’s worden afgebroken. url1 was de hotspotlijst van utrecht, url2 een aanbieding bij ‘voorheen Funtronics’. Zie Google.