Victor Charlie Charlie calling Mike Sierra Foxtrot…

Flying DoctorsHa! Nieuws in de nieuwe VARA Gids! Vanaf zaterdag gaat de VARA The Flying Doctors weer herhalen. Vroeger keken we dat thuis altijd. Met een kopje thee en biskwietjes van Pally, althans, dat herinner ik me zo. Ik weet niet veel meer van de serie, alleen de standaard-scene. Boer krijgt ongeluk, vrouw belt bezorgd de RFDS, die kunnen alleen nergens landen. Gelukkig landen ze net op tijd om boer te verzorgen. Soms moest de boer mee naar Coopers Crossing, of erger, naar Broken Hill. Een drama was dat altijd. Want vrouwlief kon dat eind natuurlijk niet reizen.

De cast staat nog wel in mijn geheugen gegrift. Zuster Kate keek altijd bezorgd. Zo’n bezorgde blik, maar dan wel van het type “Als ie het maar wel overleeft” (Kate). Dokter Chris keek ook vaak bezorgd, maar meer geërgerd (Chris). Ik wist trouwens niet dat Vic en Nancy van de plaatselijke kroeg in het echt ook getrouwd waren. Dat las ik vanavond pas op een van de diverse afgestorven sites. Ik weet niet of ik ga kijken zaterdag. De Flying Doctors is echt iets wat bij die late jaren tachtig hoort. Met die thee en die koekjes en mijn moeder en mijn broer. Maar ja, ergens kruipt die neiging toch…

01. juli 2004 by Martijn
Categories: weblog | 23 comments

Comments (23)

 1. Ik vond Emma altijd leuk, en die leuke man, Geoff ofzo?

 2. Ik was vroeger altijd flieft op zuster Kate. Nu ben ik altijd flieft op Abby, die is zuster in ER. Hmmm… Zou Abby met me willen trouwen?

 3. @George:

  Natuurlijk niet. Zusters trouwen alleen met dokters. Zie Kate en Geoff…

 4. Zeg, wat een stuiverromannetjesdiscussie alhier!

 5. Ik zou er toch een half oogje op werpen. Neem het niet als een herinnering die niet meer terugkeert, maar als een fijne herinnering aan mooie momenten. Enne… heeft iemand de tune nog op mp3?

 6. Was d’r niet zo’n ooit in het dorp gestrande monteuse die jaren-tachtig-läcker met vegen olie op haar wangen in zo’n besmeurde overall rondliep… Dinges…

 7. Ja Lars, dat klopt.

 8. heette die niet Amanda? Ofzwietsch.

 9. Zo. Dat was dan dat.
  Ook zo genoten..?

 10. Nee! Was te laat thuis om te kunnen kijken…

 11. En evil veeboer Baxter die op een keer een maagbloeding krijgt die raadselachtig onbehandelbaar is -naar later zou blijken omdat hij zoveel gin-tonic drinkt. Wat een plots…

 12. And there was romance in the air (no pun intended) – or rather “sexual tension” to give it its proper 1980s title. In the case of our heroes, it was the promise of sex (or “unresolved sexual tension”) because the natural urges of poor Dr Geoff Standing and his feisty nurse, Kate Wellings, were permanently on hold.

  Altijd goed voor krokante lakens, die Kate…

 13. But not all the cast were sexually frustrated. Emma the mechanic and Sam the pilot were allowed to fancy each other, fall in love and marry and Dr Randall was allowed to fall for a visiting geologist who became her patient.

 14. weet je wie ik vroeger tof vond die kate standisch toen ze nog lang haat had ik weet niet meer hoe of op wat voor manier ik keek ik geloof ook met een kop thee en een koekje of was het in hetv weekend the flying docters. groetjes allemaal rombout

 15. kATe vin ick super

 16. Oh…
  Ik vind Geoff wel een leuke. Om dat hij de breed denkende is van alle maal. En kate want zij is Geoffs vrouw.
  Toudeledokie. Je treft me zo voor de tv met De flying doctors op.

 17. oh ja het is trouwen Standish niet standisch of Standing
  greets Julia

 18. Fijn dat hier tenminste nog één reageur is die foutloos schrijft.

 19. allowa! Hm, is er misschien ook iemand hier die weet wat voor merk en type auto Geoff in rijdt….Hij koopt die auto in de afl. ‘Family secrets’ ofzo….Die prachtige auto heeft als bijnaam ‘The Beast”………

 20. ik ben ook een hele grote fan van the flying dokters ik heb er ook een site over gemaakt neem maar eens een kijkje http://www.davidentom.come2me.nl en laat wat achter in mijn gastenboek

 21. hallo weet iemand een adres waar je een email heen kan sturen voor een intervieue met iemand van de flying dokters kan iemand die sturen naar mijn email bedankt

 22. hallo kan er iemand mij helpen waar ik de dvd’s en boeken en alles over the fliyng docters kan vinden bedankt op voorhand